С приетите днес два делегирани акта съгласно Директивата за енергията от

...
С приетите днес два делегирани акта съгласно Директивата за енергията от
Коментари Харесай

Европейската комисия определя правила за водорода от възобновяеми източници

С признатите през днешния ден два делегирани акта съгласно Директивата за силата от възобновими източници Европейската комисия предлага подробни правила за установяване на понятието „ водород от възобновими източници “ в Европейски Съюз. Тези актове са част от необятната регулаторна рамка на Европейски Съюз за водорода, която включва както вложенията в енергийната инфраструктура и разпоредбите за държавните помощи, по този начин и законодателните цели за водорода от възобновими източници за промишления и транспортния бранш. Актовете ще подсигуряват, че всички възобновими горива от небиологичен генезис (известни още като RFNBO) се създават от електрическа сила от възобновими източници.

В първия делегиран акт се дефинира при какви условия водородът, горивата на основата на водород или другите енергоносители могат да се смятат за RFNBO. Актът обяснява правилото на „ допълняемост “ за водорода, заложен в Директивата на Европейски Съюз за силата от възобновими източници. Във втория делегиран акт се планува методика за пресмятане на излъчванията на парникови газове за целия витален цикъл на RFNBO.

Двата акта са взаимосвързани и по едно и също време нужни за отчитането на горивата за задачите на страните членки в региона на силата от възобновими източници. Те ще подсигуряват регулаторна сигурност за вложителите, което ще подкрепи Европейски Съюз в напъните му да реализира заложената в плана REPowerEU цел от 10 милиона тона вътрешно произвеждане и 10 милиона тона импорт на водород от възобновими източници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР